Avantajele de a avea gazon rulou in gradina ta

Menținerea unui gazon sănătos și atractiv necesită muncă, dar din fericire există variante precum gazonul rulou. Gazonul rulou seamănă cu mici covorașe pe care le întindeți pe pământ. De obicei, sunt folosite pentru a ajuta la nivelarea solului și a îmbunătăți aspectul general al grădinii.

Gazonul rulou este un ajutor uriaș atunci când vă doriți să realizați amenajări grădini spectaculoase. Înainte de a așeza gazonul, solul trebuie pregătit în prealabil. Acesta trebuie curățat și nivelat pentru a asigura rezultatele cele mai optime.

Iată câteva avantaje pentru care se merită să investiți în gazonul rulou:

Gazon instant

Gazonul rulou transformă o pată goală de teren într-o peluză acoperită cu iarbă de îndată ce terminați instalarea. Obțineți satisfacția instantanee de a avea o curte verde. O peluză însămânțată necesită câteva săptămâni înainte ca iarba să crească. Zona pare neplăcută pe măsură ce iarba începe să crească. O peluză plantată cu semințe este adesea acoperită cu paie sau materiale similare pentru a proteja semințele, lăsând curtea să arate neatractivă.

Mai puțină irigare

Odată instalat, acesta necesită o întreținere mai mică față de semințele de iarbă. Acesta are nevoie de irigare obișnuită pentru a-l menține umed până când devine ferm stabilit, dar, de obicei, gazonul rulou nu se va usca la fel de repede ca o zonă semănată cu iarbă. O peluză însămânțată are nevoie uneori de patru sau mai multe ședințe de udare pe zi pentru a menține terenul umed, în funcție de condițiile meteorologice. Gazonul rulou trebuie de obicei udat o dată pe zi. Irigarea mai puțin frecventă economisește apă și îți reduce volumul de muncă în îngrijirea grădinii.

Utilizare mai rapidă

Deoarece gazonul este deja cultivat, o grădină amenajată astfel este gata de utilizare într-un timp foarte scurt. Firele tinere de iarbă ce ies din semințe sunt delicate și predispuse la deteriorare. Mersul pe gazon și utilizarea lui pentru activități obișnuite precum jocul sau distracția poate duce la iarbă călcată sau moartă. În schimb gazonul rulou este deja crescut, iar rădăcinile de obicei se stabilesc în gazon în două până la patru săptămâni. Deși activitatea ușoară este indicată după primele patru săptămâni, gazonul rulou este în general gata de utilizare mult mai devreme față de o grădină însămânțată.

Protecția solului

Semințele de iarbă se sprijină deasupra solului, lăsându-le sensibile la vânt. Până la germinarea semințelor și creșterea răspândită a ierbii, solul este, de asemenea, mai probabil să se deterioreze. Deoarece gazonul rulou este precum un covoraș, acesta acoperă complet solul și îl păstrează sănătos. Solul acoperit înseamnă, de asemenea, că veți transporta mai puțină mizerie și noroi în casă atunci când mergeți pe gazon.

0764 217 269
0735 576 805
weigelagarden@yahoo.com