Idei de amenajari gradini, intr-un buget rezonabil
Așa cum îți poate spune orice peisagist sau grădinar experimentat, amenajarea unei grădini nu inseamnă doar să plantezi câțiva copaci și arbuști aleatoriu prin grădină. Necesită gândire atentă, planificare și cercetare- ca să nu mai vorbim de munca fizica. Partea pozitivă este că amenajarea gradinii cu un plan bine proiectat vă va mări plăcerea de a petrece mai mult timp acasă, așa cum știți că este și recomandat în această perioadă de altfel.
Din păcate, amenajarea unei grădini de regulă nu este ieftin. Cu toate acestea, cu puțină planificare, puteți obține un decor de exterior superb, la un cost avantajos.
Idei frumoase și ieftine de peisagistică
1. Alegeți materiale ușor de întreținut
O peluză frontală luxuriantă este probabil foarte tentantă, dar nu este cea mai înțeleaptă alegere din punct de vedere financiar pe care o puteți face- în special dacă trăiți într-o zonă cu ploi puține sau vă luptați pentru a vă păstra iarba verde și fără buruieni. Gazonul este greu de întreținut și foarte costisitor.
Din fericire există multe alternative practice:
- gazon artificial;
- muschi sau scoarță decorativă de copac;
- pietris decorativ;
- fâneaţă;
- plantele din soiurile sedum;
- ierburi decorative;
- arbuşti decorativi.
Nu numai că puteți economisi bani pentru acoperirea solului, întreținerea este mai ușoară și mai puțin costisitoare în timp. .
2. Puteți combina sol de calitate cu resturi vegetale
Dacă vreți să plantați câteva flori sau plante, este tentant să vă încărcați coșul de cumpărături cu pungi cu sol scump. Cu siguranță, acest lucru este important pentru a oferi plantelor dvs. nutrienții de care au nevoie, dar nu trebuie să faceți acest lucru numai cu solul. Puteți reduce costurile solului la jumătate, profitând la maxim resturile organice rămase ale familiei. Amestecați o pungă de sol cu ghiveci cu compost de curte în părți egale pentru un amestec dens de nutrienți pe care plantele tale ar trebui să-l iubească.
3. Achiziționați plante tinere și arbuști
Consumatorii sunt adesea atrași de plante și flori mature, deoarece sunt atrăgătoare vizual. Cu toate acestea, singura diferență între o plantă matură și o plantă tânără din aceeași specie este prețul. Aveți nevoie doar de puțină răbdare.
4. Plasați plantele în grupuri
Adăugați interes vizual grădinii dvs. prin gruparea unor plante pentru a da senzație de înălțime și adâncime. Grupați trei plante de diferite dimensiuni într-un colț al grădinii dvs. și puneți un aranjament de flori și plante curgătoare pentru a da iluzia unei cascade de frunze și flori.
5. Așteptați până la sfârșitul sezonului
La fel ca și comercianții de îmbrăcăminte, comercianții încearcă să împingă plantele, arbuștii și copacii din sezonul trecut prin reduceri masive, pentru a face loc noilor mărfuri. Aceste reduceri de prețuri pot duce la economii uriașe pentru clientii care sunt dispuși să își aloce timp. Căutați plante cu reduceri considerabile la sfârșitul primăverii și a verii. Chiar dacă frunzele și florile pot părea neîngrijite, o tulpină sănătoasă și verde înseamnă că sunt perfect salvabile, atât timp cât le plantezi repede și le uzi suficient.
6. Potecă din pietre până la intrarea în casă
O astfel de potecă este un plus pentru orice grădină amenajată, deoarece conectează componente ale gazonului dvs. cu o cale ușoară de mers. Însă din păcate pietrele de trecere cumpărate din magazin pot fi foarte costisitoare.
În loc să cumpărați pietre naturale, avem o alternativă mult mai avantajoasă. Aveți nevoie de o pungă de 40 de kilograme de ciment, o lopată, o găleată de vopsea, o riglă, un sac de marmură decorativă. sau scoici și mai multe cutii de carton. Amestecați cimentul cu trei picturi de apă în găleata de vopsea- puteți ajusta cantitatea de ciment și apă, dar regula generală este de șase picturi pe fiecare pungă de 80 de kilograme (verificați instrucțiunile). Odată amestecat, turnați cimentul într-o cutie de carton în formă de pătrat pentru a crea o formă. Apoi, pur și simplu așezați marmură sau sticlă colorată în ciment și lăsați-l să se usuce.
7. Alege plante perene
Florile anuale sunt frumoase, dar este posibil să vă coste foarte o mulți bani dacă selectați soiuri care mor în fiecare an. În schimb, cumpărați plante aromatice minunate precum anemona, aubrieta, brumărele sau clopoței, plante care înfloresc anual.
8. Împărțiți și cuceriți
Perenele sunt o modalitate excelentă de a „împărți și cuceri” peisajul tău. De fiecare dată când plantați o plantă perenă, puteți conta pe ea pentru a crește câțiva ani. În loc să cumpărați flori noi în fiecare an, pur și simplu dezrădăcinați și mutați noi flori care au germinat din plantele perene de anul trecut.