Cateva lucruri despre gazon

Gradina este prima impresie pe care un vizitator si-o formeaza atunci cand iti calca pragul casei. Tocmai din aceasta cauza, amenajarea gradinii trebuie sa fie o prioritate atunci cand te gandesti sa iti amenajezi cu gust casa.

Pentru ca amenajarile exterioare au capatat amploare in ultimii ani si au devenit la fel de importante, daca nu mai importante, ca si/ decat amenajarile interioare, a venit timpul sa va dam cateva sfaturi utile in ceea ce priveste alegerea materialelor pentru amenajarea gradinii tale.

Cred ca lucrul de la care ar trebui sa pornim este culoarea verde si atunci cand spui verde la ce te gandesti mai intai? La iarba bineinteles. Insa eu nu va voi vorbi acum despre iarba care creste haotic de la sine in gradini, ci la crearea unei gradini versi si frumoase, cu stil... toate astea fiind posibile numai alegand sa plantezi gazon. 

Gazonul este baza unei gradini reusite. Este foarte important de stiut ce fel de gazon sa alegem atunci cand ne hotaram sa optam pentru acesta. Exista mai multe criterii de alegere a unui tip de gazon. Unul dintre cele mai importante este clima si trebuie sa stiti ca gazonul este de mai multe tipuri din acest punct de vedere. Exista gason pentru perioada calduroasa si trebuie sa stiti ca acesta creste la temperaturi de peste 10 grade celsius, lucru foarte important de stiut. De asemenea exista si tipuri de gazon pentru diferite zone, cum ar fi cele insorite sau cele umbrite.

In ceea ce priveste tipul de gazon in functie de rezistenta, si aici avem mai multe optiuni insa daca alegeti gazonul pentru o gradina in care sa va petreceti zilele calde vara impreuna cu prietenii si copii, atunci gazonul englezesc este cel mai potrivit fiind foarte rezistent.

0764 217 269
0735 576 805
weigelagarden@yahoo.com