Idei amenajari gradini 2022

Cauti idei de amenajari gradini pentru a va proteja de vant in curte si pentru a avea mai multa intimitate? Din fericire, ai o multitudine de optiuni

Exista o paleta variata de plante si copaci care pot servi drept paravan impotriva vantului, sau care sa ajute la sporirea intimitatii din gradina pe care le puteti creste cu usurinta. Daca nu esti in graba, poti incepe cu plante tinere sau poti folosi plante mai crescute pentru a stopa vantul sau pentru a te proteja de privirile indiscrete mai rapid.

Gardurile vii pot bloca intre 20% si 60% din intensitatea vantului din gradina ta. Un paravan vesnic verde sau un paravan de confidentialitate cu frunzis cu ace va bloca mai mult vant, fata de ce va bloca un gard viu din plante cu frunze late. Cat de inalt va fi acest paravan anti-vant depinde de varietatea de plante pe care le utilizezi.

Careva exemple de plante excelente pentru un gard viu, ce deservesc in același timp cu brio si unui plan de amenajari gradini, ce ofera protectie impotriva vantului, dar si intimitate: photinia cu varf rosu, trandafirul lui sharon, molid sarbesc, tuia, cedru alb, molid alb.

Gardurile sunt o protectie perfecta imptriva vantului, si ofera de asemenea si intimitate, si joaca un rol important in planul de amenajari gradini. Ca protectie impotriva vantului, un gard cu panouri cu lambriuri separate va fi mai eficient decat un gard complet solid. Acest lucru este in contrast cu ceea ce te-ai astepta. Un gard solid va lasa vantul sa sufle direct peste partea de sus a gardului si in gradina ta cu toata forta sa. Pe de alta parte, un gard format din panouri cu lambriuri, disipeaza forta vantului, permitand o parte din acesta sa se filtreze.

Gardurile sunt deosebit de eficiente si in jurul zonelor mici, des folosite din gradina, cum ar fi o terasa. De asemenea, sunt adesea folosite in jurul spa-urilor sau cazilor cu hidromasaj deoarece pastreaza excelent caldura in interiorul zonei. De asemenea, este o metoda inedita de amenajari gradini pentru a defini si trasa zone dedicate din curtea ta pentru aceste activitati specifice.

Avantajul gardurilor este ca nu trebuie sa astepti ca acesta sa creasca la loc, asa cum se intampla cu un gard viu realizat din plante si copaci. Cu toate acestea, gardurile sunt mai susceptibile de a fi reglementate de asociatiile de proprietari, fata de gardurile vii. In functie de comunitatea si zona in care locuiesti, este posibil sa ai nevoie de avize de construire si aprobari.

Asemenea unui gard cu panouri cu lambriuri separate, zabrele din lemn vor filtra vantul si vor fi un element decorativ excelent pentru gradina ta. Dar ce faceti cu toate gaurile din zabrele? E simplu! Pentru cele mai bune rezultate, plantati o vita de vie cataratoare, pentru a avea mai multa intimitate, si va transforma curtea intr-un loc privat si intim. De asemenea contribuie foarte mult si la stoparea vantului din curte.

Puteti opta de asemenea si pentru o varianta mai discreta, sa folositi materiale transparente pentru gard. Vrei sa te feresti de vant in gradina ta, pastrand in acelasi timp privelistea intacta? Daca sunteti in cautarea unui paravan, dar nu va intereseaza atat de mult de intimitate, panourile transparente din plexiglas sunt probabil cea mai buna solutie. Va recomandam plexiglasul in detrimentul altor panouri transparente, deoarece este suficient de puternic pentru a te feri de vant si, de asemenea, foarte usor de curatat. Este foarte permisiv si in ceea ce priveste planul de amenajari gradini, deoarece este foarte versatil si se va vedea bine in orice spatiu.

0764 217 269
0735 576 805
weigelagarden@yahoo.com