Cum sa iti eficientizezi spatiul la maxim si sa organizezi un plan de amenajari gradini in spatii mici

In multe locuri, terenurile sunt costisitoare sau indisponibile. Multe case și apartamente includ doar o mica veranda, balcon sau terasa. Altii au o curte foarte mica sau o parte mai mica dintr-o gradina mare, cum ar fi o alee laterala. Dar chiar si un singur container amplasat corect poate adauga personalitate si culoare unui spațiu mic. Profita din plin de ea, indiferent de cați metri patrați are, si poti adauga un plus valoare unei gradini cu un pic de creativitate in amenajari.

1. Caracteristicile spatiului tau.

Cat spatiu ai cu adevarat?

Care este clima și expunerea in locația ta? Ai soare din abudenta sau umbra?

Uita-te la împrejurimi. Exista ceva ce vrei sa ascunzi sau sa maschezi, cum ar fi un perete, un gard sau o cutie de utilitati? Exista ceva ce vrei să păstrezi sau sa incorporezi, cum ar fi un copac, o vedere frumoasa sau alt peisaj inconjurător?

Verifica pamantul. Daca spațiul tau mic are pamant, vezi ce tip de sol e? Suporta plante, copaci sau gazon?

2. Afla care va fi sursa de apa petru a uda florile.

Ai o fantană, put? Este un aspect important de care trebuie sa te asiguri ca dispui cand iei in considerare realizarea de amenajari gradini, indifferent de spațiu.

3. Alege scopul gradinii tale

De ce te pasioneaza subiectul de amenajari gradini? Gradina ta este cu scop pur decorativ, sau vei cultva cateva plante medicinale sau legume pentru hrana?
Gandsște-te unde vei fi mai des atunci cand te vei uita la gradina. Vrei sa fii afara sau sa o privesti  mai mult din interior? Unul sau doua scaune si o masă mica pot transforma o gradina mica intr-un refugiu atractiv n care sa stai si sa citesti.

4. Foloseste-te de perspectiva

Plaseaza plantele si decoratiile mai mari si mai luminoase mai aproape de locul din care le vei privi. Mai in spate poti folosi culori mai putin vibrante și caracteristici mai mici (frunze si flori). Acest ofer iluzia unui spatiu mai mare.

5. Ascunde terminatiile regide ale gradinii, sau cel puțin atenueaza oprirea brusca

Dacă un gard sau o balustrada este o caracteristica proeminentă din gradini, este foarte clar cat de mic este spatiul. In schimb, foloseste-te de plante.

Speram ca aceste sfaturi te vor ajuta cand vine vorba de amenajari gradini, vom reveni cu mai multe idei creative pentru amenajari gradini in spatii.

0764 217 269
0735 576 805
weigelagarden@yahoo.com