Idei pentru amenajari gradini in spatii mici

Speram ca articolul anterior sa te fi inspirat in planul tau de amenajari gradini, asa ca ne-am propus sa revenim cu alte sfaturi si trucuri pentru ce isi doresc sa s ocupe de amenajari gradini in spatii mici!

1. Delimiteaza spatiul ingenios in gradina

Nu poti sa imparti intotdeauna spatiul dacă este foarte mic, dar dacă aveți un pic de spațiu cu care sa poti  lucra (sa zicem, o curte mica in spate, mai degraba decat un balcon de apartament), nu tebuie sa arate uniform peste tot. Poti crea o cale catre un alt spatiu sau zona din gradina prin pietre decorative sau pavaj, texturi diferite de materiale si plante. In planul tau de amenajari gradini nu trebuie sa existe limite creative, asa ca experimenteaza cat poti!

2. Amenajeaza un spatiu pentru tine si familie.

Daca esti limitat la avea doar o mica alee, lasa loc pentru asta. Daca poti totusi, adauga o banca sau un balansoar unde sa iti petreci timpul in aer liber alaturi de cei dragi.

3. Orienteaza-te pe vertical.

In general, spatiul pe orizontal este ceea ce te limiteaza. Atat ai gradia, atat te poti desfasura cu frumoasele tale flori, nu? Noi credem ca poti aplica o idee ingenioasa de amenajari gradini pe vertical, poti incerca sa plantezi in containere inalte sau sa plantezi flori cataratoare care sa creasca pe un perete sau pe gard.

4. Creeaza un singur punct de interes in spatiul tau

Poti adauga o banca colorata, o floare mare si bogata sau un loc mic amenajat cu apa statatoare sau curgatoare, in genul unei mini fantani arteziene.

Masuri de precautie

  • Asigura-te ca orice lucru pe care il asezi pe un balcon sau pe veranda de la etajul 2 este pus cu grija si nu are cum sa cada.
  • Pe timpul iernii, in timp ce semineul se afla in functiune sau centrala, plantele ar trebui mutate de langa caldura degajata si udate mai des
  • Daca alegi sa ascunzi ceva, ia in considerare scopul si accesibilitatea acestuia. Incurajam acest fapt insa ai grija sa nu ascunzi panoul electric sau sa ingreunezi accesul la acesta, in schimb poti incerca sa maschezi aveste elemente din vederea fara a bloca accesul. Acesta este scopul final in cele din urma cand vine vorba de amenajari gradini, sa oferi utilitate maxim si infrumusetare gradinii tale.

Speram ca sfaturile noastre de amenajari gradini iti sunt de folos si te inspira la cel putin un lucru nou sa aduci gradinii tale!

0764 217 269
0735 576 805
weigelagarden@yahoo.com