Aplicare ingrasamant

Ingalbenirea gazonului poate fi un semn clar ca acesta nu este hranit corespunzator. Dupa semanare , gazonul consuma substantele nutritive din sol si este necesar sa asiguram in continuare o cantitate suficienta pentru buna crestere si dezvoltare a plantelor. Este bine sa facem acest lucru rational, chiar si dupa infiintarea peluzei, pentru a reda solului substantele consumate sau spalate de apa.

Fertilizarea are un efect pregnant asupra compozitiei floristice. In orice tip de peluze aplicarea rationala a ingrasamintelor imbunatateste compozitia floristica, adica scade proportia de specii nevaloroase si creste procentului de graminee valoroase.
 
Sunt recomandate ingrasamintele de tip granule care se elibereaza in cateva saptamani sau luni si efectul lor este unul constant indiferent de factorii climatici si cantitatea de apa din irigare sau precipitatii. Se pot folosi si alte tipuri de fertilizanti clasici, cu costuri mai mici, insa efectele lor sunt unele de scurta durata si nu asigura plantelor din gazon elementele si microelementele necesare dezvoltarii pentru o perioada cat mai lunga de vegetatie. 

Majoritatea metodelor au acelasi mod de aplicare, respectiv prin imprastiere. Fertilizarea prin sistemul de irigare nu este atat de eficient, deoarece din cauza anumitor factori ( vant, presiunea apei ) nu se distribuie uniform o cantitate egala de solutie, existand zone fertilizate din abundenta si altele foarte slab fertilizate. Costurile sunt mai reduse decat in cazul fertilizantului tip granule, dar rezultatele nu sunt la fel de bune.

Cantitatea de ingrasamant granulat aplicata pe 1m2 poate diferi de la un producator la altul, fiind in general cuprinsa intre 30-50 grame / m2. Putem aplica manual prin imprastiere uniforma sau cu aplicatoare speciale, gasite in comert. Aplicarea o facem cand terenul este uscat, apoi irigam.

Primavara si vara se fertilizeaza cu un ingrasamant bogat in azot, iar toamna spre iarna se da un ingrasamant de tip "winter", care are o perioada de actiune cuprinsa intre 4-5 luni.

0764 217 269
0735 576 805
weigelagarden@yahoo.com