Tuns gazon

Gazoanele au nevoie de o ingrijire speciala,mai ales gazoanele semanate.Umezeala suficienta constituie probabil cel mai esential element in promovarea unei bune cresteri a radacinilor si in prevenirea uscarii rasadurilor delicate sau a brazdelor proaspat plantate.

Pentru pastrarea aspectul frumos si ordonat al curtii dvs, aveti nevoie de intretinerea gazonul prin tundere periodica. Cresterea necontrolata a ierbii are ca efect ingalbenirea frunzelor, iarba mai subtire si aparatia buruienilor.

Important de stiut este ca tunsul rar sau foarte rar al gazonului va duce la un aspect mai cotoros al firului de iarba, usor de observat dupa tunderea acestuia, datorita faptului ca, daca i se va permite, tulpina firului de iarba se va inalta mult peste nivelul celor 3-4cm unde s-a situat initial. Daca tulpina unui fir de iarba de 12-15cm lungime totala, este crescuta pana la o inaltime de 7-8cm iar dvs o tundeti brusc la 4cm, veti realiza ca nu mai aveti prea multe fire de iarba in gazonul dvs, ci doar cotoare albe. Va dura mult timp pana veti reusi sa readuceti gazonul la aspectul de altadata.

Asadar, daca nu ati tuns din diferite motive, de 2-3 saptamani gazonul primavara sau toamna cand cresterea este mai rapida, tundeti gazonul progresiv, mai intai la 10cm, apoi peste cateva zile la 8cm si tot asa pana ce ajungeti la 4cm din nou dupa 4-5 tunsuri consecutive la cateva zile distanta unul de altul.

De asemenea, cand tunderea se face des, la o inaltime de 3-4cm fata de nivelul solului, acest lucru ajuta foarte mult si la regenerarea gazonului prin inmultire (stoloni si rizomi), si un aspect de teren de fotbal sau de golf. Astfel va asigurati ca aveti parte de o atmosfera plina de verdeata, atat de la iarba cat si de la plantele care va alcatuiesc gradina.

0764 217 269
0735 576 805
weigelagarden@yahoo.com